Pages

Sunday, January 2, 2011

Dari SuperGirl ke SuperDara ke SuperWoman! : Azam Baru 2011?



Saya seorang SuperGirl!(bukan gadis ajaibs a.k.a WonderGirls)
Mak dan Family Dara cakap Dara ni tym kecik-kecik ala-ala Superman gitu.Kenapa erk?Mak cakap Dara pernah terbang tiru aksi Superman tym umur 2 tahun.Sbijik kot aksi tangan tu.Memang terbang dari satu tempat ke tempat yang lain tanpa sebarang alat bantuan.Xmaenla tali-tali ni.Mesti Faizal Tahir jeles coz Dara dapat terbang secara  naturally  accidentally.Haha.


Kisahnya bermula begini.Dara tinggal kat kawasan kg.So,xdelah nak pkai topi keledar ni kalu setakat berjalan kat kawasan kg. kan?Lagipon Family Dara dulu xmampu nak beli kereta dan cuma ada dua bijik motor je.Tym tu nak hantar abang-abang pergi sekolah agama kot.Dara plak dok berdiri kat bakul motor mak dan amat excited kot first tym berdiri atas motor!Pahtu dok terkinja-kinja lompat sambil berpaling kat abah dan menjerit-jerit "Abah!Abah!".Abah ketika tu mengekori mak kat belakang dengan motornya.Dengan kuasa bulan  (Astagfirullah!Tersasul tulis.Tengok banyak sangat cite Sailormoon ni.Ish!) Tuhan,Dara pon terbang la dengan lagak gaya supermannya tapi versi SuperGirllah...

Seyes memang Dara boleh ingat kejadian tu walaupon Dara baru 2 tahun.Gambaran tym accident tu still jelas sampai sekarang.Nasib baek ade budak yang naek basikal tu xsempat langgar kepala Dara.Imej tayar basikal  kat depan mata gambar paling jelas terimbas kat ingatan nih dan nasib bek x masuk dalam parit.Alhamdulillah.Dara selamat.Dapat hidup sampai sekarang,kalu x,xdelah blog ni la kan.Berapa jahitan ntah doktor jahit kat bahu Dara ni.Tapi dah xde kesan parut pon,nak tunjuk parut ala gangster kat korang sebagai bukti pon xboleyh!
Setahun lepas kejadian.Nasib baek masih comel dan sihat.hahah


Tapi sejak dari aritu,Dara boleyh ingat certain peristiwa yg berlaku tym Dara berumur 2 tahun dan keatas terutamanya Dara pernah nampak 'makhluk lain' yg sepatotnya xboleh nampak oleh mata kasar..Biasalah kanak-kanak kan tym tuh.Tapi lain kali la Dara cerita.So, tunggu!Nak cite pon seram!

Apapun.Tym ni Dara memang Supergirl la.Boleh terbang walaupun mungkin sekali seumur hidup(tapi jangan doa nak terbang jugak) dan berjaya hidup sampai sekarang!(Ada kaetan ke?)
Pengajaran:Jangan bawa anak kecil naek motor.Kita tak expect budak tu akan buat apa dan apa yang terjadi nanti kan.So,untuk menjadi pengguna  motosikal yang berhemah,pakailah topi keledar walau di mana anda berada!(pesanan untuk diri sendiri juge!) Sayangilah orang yang tersayang!

Jangan tiru macam kami!Dahla naek motor tiga orang.Siap drebar  sempat amek gambar lg.Ish2!

Saya mahu jadi seorang SuperDara dan SuperWoman!
Inilah impian Dara bukan untuk tahun 2011 je tapi tahun-tahun yang mendatang.Woot!Woot!

Dara ingin menjadi seorang gadis yang versatile,bijak,cergas,berilmu(so ,kena abeskan Degree nih dan belajar bersungguh2 untuk sem baru ni!!),sopan-santun,lebih feminin,meningkatkan ilmu memasak,pandai menjahit(paling fail!That's why shud blajar),lebih berbudi bahasa dan meningkatkan pengetahuan Islam serta ketakwaan kepada-Nya(part ni ,jangan gelak!).Pastu kalu berjaya bolehla tukar nama Si SuperDara Penglipu Lara.Tapi cane plak nak taw dah jadi Superdara?LOL.Itu yang kite xtaw...

Pastu dah masuk alam wanita dan dah berumah tangga mestilah nak jadi wanita yang berjaya membahagikan tugasnya sebagai seorang isteri,ibu,kerjaya dan masyarakat.Masyarakat?Kirenya dapatla Dara berbakti kepada masyarakat.Tapi,insyaAllah kerjaya Dara sebagai Pharmacist nnti pon dah kire berbakti jugakla!

Ada rupa x jadi gadis solehah?Doakan yerk!
Mari jalankan " Misi Menjadi Super!". Dara tahu,semua gadis-gadis or teruna kat luar sana pon mahu jadi yang Super jugak!By the way,gud luck u all dalam " Misi Menjadi Super!".Terpulang kepada anda mahu Super yang bagaimana.....

6 comments:

Xerxes XerZ said...

Gudluck.. ^_6

Luffy said...

selamat berjaye jadi superwoman..ehh..pharmacist yang berjaye..huhu

teh o ais milo said...

dara..nty jd pegawai farmasi ar ek??huiyo nk ingt name ubat tuh..moga xmigrain lah..hahaha!!~~

miSz TiQue said...

korg doakan dara berjaya.nanti boleh bg diskaun ubat kt korg..haha

budak kampus said...

cik dara..sy sakit ni..tlong check jap...haha

miSz TiQue said...

i bukn doctor la :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...