Pages

Thursday, January 6, 2011

18SX: Dari Kaca Mata Dara untuk Si Lensa Rosak.

Korang da baca satu entry yang paling hot ni tak?Cuba baca entry ini dulu. dari Lensa Rosak.(Kira promote blog dia la ni..Hehe)Pastu ramai pulak yang wat ulasan atau membalas balik pasal entry dia termasuklah Dara.Nice entry dan amat pedas.Kenyataan dia tentang legging,skinny,baju ketat dan tak tutup aurat memang Dara amat setuju.Seksi tapi Seksa jugak.Huhu...Tapi Dara sedar diri tak sempurna.Kadang-kadang lipat baju sampai siku,tudung xtutup dada dan kadang-kadang suka pkai baju warna yang terang-terang.

Disini Dara bukan nak bercerita banyak pasal entry itu.Tapi nak cerita benda lain yang Dara tahu especially kepada gadis2.Tapi mungkin xada kaitan dengan entry tu.Tengok dari  certain komen-komen  macam nampak sangat pakaian gadis2 ni boleh menyebabkan lelaki tertarik untuk melihat diorang and then menyebabkan diorang ghairah.Pastu,mulalah berlaku kes raba-raba takpun advance sikit ROGOL.So,nak salahkan gadis2 ni 100% penyumbang utama?Cuba korang jawab persoalan dibawah.

1.Kenapa lelaki suka tengok perempuan pakai baju kurung?Owner blog tu pun suka.
Memang ada fakta cakap lebih 80% lelaki prefer tengok perempuan yang pakai baju kurung .Kenapa?Itu Dara xpasti.Kenyataan ni memang diakui oleh kawan2 Dara. Dara tanya kawan lelaki pulak dia cakap baju kurung itu seksi.Siap ada yang cakap kat kawan Dara dia suka tengok perempuan tu pakai baju kurung and bagi cadangan pakai jenis kain yang camne pulak.Kaum lelaki ni suka benda adventure ke? Sampai nak imagine2 ni.Baju kurung ni ade yang jarang,kalu ditiup angin pon masyuk,kalu ujan plak perempuan angkat kain.Camtu erk?

Ada kes kat dalam kelas Dara dulu tym sekolah menengah.Selalu dengar ada budak laki ni cakap aku punya seluar ok x?Pastu sebok cek seluar.Tak puas hati gak,diorang pergi toilet.Tym tu blur.Tak taw apa bnda yang terjadi sebenarnya.Then,nampak la budak tu asek pandang blakang badan klasmate perempuan ni.Tiba-tiba ,dia p tnya kwan dia pasal seluar dia ok x.Siap pergi belakang pintu tengok-tengok.Tym tu baru paham.Korang paham x?Paham sendiri sudah.

2.Warna terang memang menarik perhatian tapi warna putih atau warna sekutu dengannya pon seksi.So,mana  lagi better? 
Memang warna terang contohnya warna pink fuchsia boleh membuatkan lelaki ghairah.Ada kawan mengaku baju kurung Dara yang berwarna pink yg dipakai Dara warna ghairah.Pastu terus tak pakai baju tu.Haha.

Warna putih pulak terutamanya seluar dan skirt pon bole jadi seksi.Walaupon kain tu tebal tak jarang.Kalu jarang apatah lagi.

Kesimpulannya,jom pakai pakaian warna hitam je.Hari-hari berkabung.

2.Kenapa orang yang pakai baju xketat pon boleh diraba atau kena gangguan seksual?
Pakai kardigan labuh bawah punggung,shawl hitam,kaler memang xmenarik langsung.Peraba tu pon boleh ada hati nak raba.Memang xnampak muka perempuan tu lak.

Orang buta pon boleh ambil kesempatan nak raba-raba padahal tak nampak.Perempuan tu pulak tak pakai minyak wangi ,ok!

Ini kisah benar.Dara p masuk lif sorang2 kat apartment rumah sewa kosmate ni.Memang buruk bebenor muka.Tudung pulak tengah hodoh.Lagi terok dari muka budak nerd kat sebelah tu.Baju memang gelap habis dari bawah sampai atas.Baju buruk n xstylo langsung.Baju pon insyaAllah kira cukup tutup aurat la tym tu.Cuak lak ade laki masuk sekali.Dia p tnya mcm2 pasal Dara.Dara pon jawab bodoh2 pasal malas nak layan.Tak layan,dia tu lecterur kat UM gak.Tapi Fakulti lain.Kalu jumpa lagi,mampos!Bila nak da sampai tingkat rumah dia.Dia ulurkan tgn sambil cakap"Nice to meet u!".Tanpa pikir panjang,blas jela huluran.Tapi tak sangka dia cium tangan aku!Dia ni ingat aku princess ke?Artis pon jauh sekali.Takut giler kot.Nasib bek dia keluar.Cium tangan pon Dara kire gannguan seksual! Argh.Xnak dah nek lif sorang2 kalu ade lelaki.Pastu xnak salam2 lelaki dah.memang bukan muhrim kan.

Kesimpulannya bkan setakat pakaian ,lelaki boleh jadi @#4%3. Tapi kalu da kat tempat orang ramai,ada sentuhan...macam2 boleh jadi.Ingat tu kawan2!


3.Korang rasa mana lagi annoying :perempuan tudung labuh yang letak gambar yang camhowring atau perempuan yang MEMANG suka berfesyen yang camhowring?
Dara tak cakap semua perempuan tudung labuh yang kte rasa baik dari kite ni camhowring,tunjuk2 kecantikan dia jugak. Tapi sesetengah Diorang siap letak kat Frenster and Facebook lagi.Tapi ini hak masing-masing kan.Dara tahu Dara pon kadang2 camhowring,suka berfesyen,mencntikkan diri dan segala-galanya lah.Saya memang tak sempurna!So,kalu orang yang berfesyen pelbagai n pelik  tu camhowring,jelik ke?perempuan yang betul2 merendahkan diri,xkan letak gmbar dia sorang2 kat profile pic xpon ltak gmbar ramai2 n ltak gmbar bukan menunjukkan diorang.So,korang rasa Dara ni golongan yang merendahkan diri ke x?Hahaha...

By the way,kenapa xde orang yang kritik pemakaian certain penceramah agama yang feymes jugak r.Dua-dua memang belajar agama tinggi.Ade yang Dara tengok memang suka pkai baju kaler yang terang gak tapi masih tudung berfesyen yang labuh.Mungkin korang akan bagi alasan,dia tu masuk tv n feymes kenalah ngan appearnce  cmtu.


Kenapa juga xkritik penceramah seorang lagi ni yang sekarang da kerja kat putrajaya.Tapi tudung dia nampak dada jugak.Ada berani nak kritik?Tapi korang tahu ke sape yang Dara maksudkan?Sape tahu.Diam2 sudah.

p/s:Bagi Dara yang penting niat.Koe pkai cmne pon,kalu amalan sikit tak guna!



25 comments:

Nadd said...

BEST! BEST! BEST!
SETUJU! :D

Ijan said...

semua orang ada pandangan sendiri. pepandailah kita menjaga maruah dan kelakuan masing-masing.

well, yang penting berpada-pada dan ingatlah orang tersayang semasa di kaki lima, lif mahupun jalan raya.

MATAHARI said...

grrr. haha. sbb tertengok tanduk kt tepi ujung kiri bawah ni.

(aku bagi pandangan jujur ni. bukan hipokrit punya.hehe)
hai tuan tanah,
i'm lucifer..hehe
you got ur points, no 1 aku mmg stuju.sebab seksi di mata liar ialah, something yang belum tertayang, menjadi misteri bayangan.

2. erm. back to basic. warna yg menarik perhatian. tapi kan, nothing perfect. bagi aku warna bukan arguement ku. :P

3. itu memang benar berlaku. sebab, bila nafsu tak terbendung akal, memang kes macam tu mudah jd macam tu.

4. pernah dengar yang gambar yg menggoda boleh menjurus zina mata? ini aku dengar dr ustaz la. u try cr pasal tu, kalau x silap kt www.iniwootwoot.com , cari pasal photographer punya entri. no offense pahal hak camwhore, sebb aku sendiri pun xlarang dlm entri aku.hehe. aku suka lagi ada.

n pasal yg perenggan bawah,still bagi aku warna bukan arguement, so no hal nak pakai kaler apa :P

serious aku xtau. sbb fatin liyana pun aku xkenal. kenapa?sebab i'm a naked-writing blogger.

hehe. niat, penting, tapi kita manusia, saling bersandaran, tegur menegur la katakan.hehe.
we care to the girls who are careless of our darksides. its good that you dont fall into. but there are more, lose their mind when they let the lust driven them. no offense :P
women and men are made for each other. mengutuk tu adalah salah satu bentuk kasih sayang. hehe


dan salam perkenalan. :P

Anonymous said...

Kisah benar ini berlaku di US

Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang
bagus.

Suatu malam perempuan ini dalam
perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan
yang diambil pula agak tersorok dan
tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat,
berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa
takut. Lebih-lebih lagi dia berjalan
bersaorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong
itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak
sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca
ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar
Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu
bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib
baik lelaki itu buat tidak endah dan
perempuan ini selamat sampai ke
rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki
yang tidak dikenali dekat lorong yang
dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih
yang dia lihat semalam adalah perogol
itu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek
melalui kawad cam dan selepas siasatan
dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut
walhal dia keseorangan di masa tu,
tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak
tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta
kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol
tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke
tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..

“Why don’t you do anything to me on that
night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya
malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa
tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw
two young man walking with you. One on your right side and the other one
was by your left side. If you were alone
of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu
saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan
awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.
Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah
pasti awak jadi mangsa saya..)

Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar
penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat
Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi
yang dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI???

Jika kita sebagai hambaNya menurut
segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan
memelihara kita. Wanita tadi
pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga
batas-batas yang ditetapkan Islam.
Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga
hambaNya yang sentiasa ingat akan
diriNya.

"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat
memeliharanya hingga subuh. Barang siapa
yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."
[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]

Anonymous said...

Nabi Muhammad bersabda :

صِنْفَانِ من أَهْلِ النَّارِ لم أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بها الناس وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلَاتٌ مَائِلَاتٌ رؤوسهن كأسنة الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لَا يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ ولا يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ من مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا

Ertinya : "Ada dua golongan dari ahli neraka yang belum pernah saya lihat keduanya itu: (1) Kaum yang membawa cambuk seperti ekor sapi yang mereka pakai buat memukul orang (penguasa yang kejam); (2) Perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lain kepada perbuatan maksiat, rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan boleh masuk syurga, serta tidak dapat akan mencium bau syurga, padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian." (Riwayat Muslim)

so insyaAllah, kalau kita bersungguh-sungguh utk mengikut ajaran islam (suruhan Allah) Allah akan sentiase menjaga kita walau dengan apa cara sekalipon.. (^_^)

ijatnuar87 said...

beauty is in the eyes of the beholder...sama gak macam seksi...setiap org ada pndangan masing2 pasal seksi...ada org suka tengok pompuan bertudung litup kerana bagi mereka itu seksi, dan macam2 lagi la...sekadar renungan bersama..

Anonymous said...

pergh...aku tgh bce psal blogger FL and LR war..tbe2 nampak nama kembar se-kosmate awek aku..tumpang glamor mse war ea..huhu..
btw, kt lif tu kt Ehsan or UT? risaw gk pape jd kt awek ak..

miSz TiQue said...

wan:FL tu mtrx ngn koe kn?
xla tmpg glemer.mang da lama aku nak cerita bnda ni.ahhahah.

Anonymous said...

Aah..FL m3x aku..tp aku xsedar kewujudan dia mse kt m3x..pas hbs m3x br aku kenal..tu pun pas nik cte psal blog dia kt aku...haha..
ko slalu kena bnda2 15sx ni..
peristiwa lif tu ktne ea?

Suara Hati Ini.... said...

setuju sgt la dgr cik dara...:)

hakeem kira said...

hehe ramai yang marah dengan entri tu kan . memang aku baca pon ayat dia kasar sikit . tapi aku nampak ape yang dia nak sampai kan . nice REPLY

Heidi Shafiq said...

x payah sibuk tarik perhatian lelaki.. tarik perhatian Allah lg penting kan.. :)

zaty luvlianncezzz said...

setuju giler ahhhhhhhhhhh!
ala kalo namanya lelaki dah bernafsu,pompuan pkai mcmana pn ley nek syahwat gk kn..
saje je nk blame gurlz bg menutupi kesalahan dr sndri.Lol~

nazirulhazwan~ said...

fergh, kawan wa sorang ni berblog balik la, hehe;p

nice da ape yang ang tulis tu. tak sangke ang boleh menulis gini:P hehe

Novelgurl said...

takutnya.nnti nk pakai bju y x mnyrlhlah..huhhu psl skrng nie sume bju blink3..hua2
mna nk carik bju nie..huhhu

zuhanismohamed said...

kalu baju kurung pun seksi..pakai seluar seksi..skirt seksi..habis tu nak pakai apa lagi ni..aih..


entah..kadang2 isu ni sensitif sikit..tkt nak komen lebih2 kang jadi lain pulak..hee

ahsfantasy24 said...

baju kurung tu comel,
sjuk mata mmndang :)

budak kampus said...

saya suke baju kurung..ehh..bukan..saya suka pompuan pakai baju kurung..wakaka...

BuLat i2 CirCLE said...

stju2..yg pnting pompuan skung kne lebey hati2,n kne pndai jga dri,jgn mudah tpdya ngan kate2 jantan..

StRaNgEr fRoM NoWhErE said...

assalamualaikum..=)
buat teman dan sahabat se-islam..
aku akan smpikan beberapa pendapat aku mengenai entry kau ni.

pertama:
tubuh badan yang kita ada ini hak kita atau hak Allah?
aku yakin, ramai yang bersetuju jika aku mengatakan tubuh kita adalah hak Allah..kan?
maka, jika tubuh kita adalah hak Allah, kita haruslah menggayakan diri kita mengikut kehendak pemilik mutlak tubuh kita.

kedua:
kenapa perempuan yang menutup aurat pun kadang2 kena raba, rogol dsbg?
aku bagi satu situasi. ada seorg lelaki, jumpa sekumpulan pmpn yang pakai seksi2, terbelah sana-sini, nampak kawasan2 xsepatutnya. akhirnya lelaki tu ghairah, xtahan. dalam keadaan nafsu memuncak, xtahan, sesiapa pun boleh jadi mangsa! tak kita lah tutup atau xtutup aurat. contoh lain, budak kecik kena rogol. ada apa la sgt dengan budak kecik, dada tak ada, bontot leper. tapi kenapa budak kecik tu kena rogol? sebab perogol tu xdapat tahan nafsu akibat daripada melihat pmpn yg pakai seksi2. last2, budak kecik jgk jadi mangsa.

ketiga:
aku lelaki, tapi aku tak salahkan pmpn semata bila ada kes rogol, raba dsbg. cuma aku nak tegaskan yang penampilan seseorg pmpn sedikit sebyk adalah catalyst atau pemangkin kepada kejadian2 yg xsepatutnya berlaku pada seorg pmpn! tak mungkinlah nafsu seorg perogol boleh naik kalau tak ada pemangkin, kan? ya, pemangkin!

keempat:
bila kau dah kahwin nanti, cuba tanya kat laki kau, dia suka tak kalau kau berfesyen2 smpi lelaki lain tgk? kalau aku lah, konpem aku xbg isteri aku berfesyen2 smpi lelaki lain tgk dia. kenapa? sbb dia hak aku! letak kat diri sendiri, nak ke pmpn lain usha laki kau?

ok cukuplah tu.
aku xdala pandai mana, belajar pun xtinggi, xmacam kau student UM, universiti pertama dalam Malaysia.
so aku mnx maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.
aku bxreti berblogging, cuma sekali sekala bila baca blog org, mana yg aku rasa aku nak komen, aku main hentam je bagi. aku jumpa link pasal entry ko ni pun dekat komen lensa rosak.
dan oh ya, aku bukan penyokong lensa rosak, aku bukan pengikut dia.
aku xreti berblog, xda blog, aku xpernah kenal dunia blog.
so aku tak anti sesiapa.

ini pandangan aku, kalau ada terkasar terkurang ajar aku mnx maaf.

nak tahu lebih lanjut, boleh baca:
http://www.zaharuddin.net/laman-ilmu/lelaki-a-wanita.html

cik bebel said...

besh3 entry....

nice to meet u...ngeeee

Namee Roslan said...

nice one ! :)
http://nameeroslan.blogspot.com/2011/02/persepsi-manusia.html

conbellydiobeterisme said...

sy sngat suke perempuan yang pakai baju kurung ,nak2 warna merah ,dunno ,tapi nmpak kemelayuan itu terserlah :)



http://jambancomel.blogspot.com/2011/02/saya-suke-gile-kritik-orang-kisah-pulak.html

cikpia said...

nafsu lelaki hanya 1 = perempuan. jadi aku rasa setutup mana pun perempuan itu, kaler apapun pakaian dan tudung dia, nafsu lelaki tetap terarah pada dia sebab dia perempuan. so yang perlu diceramahkan adalah lelaki untuk menjaga nafsunya, bukan wanita dan pemakaiannya.

(betoi ka pandangan aku??? he he)

ahmadhaikal said...

aku faham apa yang si lensarosak tu kata, tapi biasalah..tak semua orang faham dan nak memahami..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...